Credit to solihinzubir.com as the owner of  this edited picture.Okay diantara reaksi² Syaitan apabila kita mengamalkan Al-Quran sebagai panduan harian kita :
1) Ketika anda membawa Al-Quran, respon syaitan ialah biasa-biasa saja…tengok je..
2) Ketika anda membukanya, syaitan mulai curiga.
3) Ketika anda membacanya, dia resah dan gelisah.
4) Ketika anda memahaminya, dia mula terkejang-kejang.
5) Ketika anda mengamalkan Al-Quran dlm kehidupan setiap hari. Dia stroke.
Teruskan membaca Al-Quran & mengamalkannya agar syaitan terus stroke.
Ketika anda ingin menyebarkan pesanan ini, syaitan pun mencegahnya dengan berkata, “Jangan sebarkan, kerana ia tidak penting langsung!”

Tolong SEBARKAN post ini kepada umat-umat ISLAM kita yang lain, jangan dengar bisikan syaitan yang mencegah anda dari berkongsi post ini bersama saudara² Islam anda yang lain. Syaitan itu adalah penyesat manusia, dan Al-Quran adalah panduan hidup kita.
والله أعلم بالصواب

p/s : Tolong tegur saya jika ada apa² yang saya tersalah sampaikan di dalam post ini. Saya sebagai umat ISLAM, hanya ingin share apa yang saya patut share bersama saudara² saya yang beragama ISLAM di luar sana. Sesungguhnya segala kebaikan adalah dari Allah S.W.T dan segala kelemahan adalah atas kekurangan diri saya sendiri, jika ada apa² kesilapan, tolong maafkan saya. Dan post ini bukan bertujuan untuk apa² keuntungan, hanya kewajiban saya sebagai umat ISLAM.

0 Comments:

Post a Comment